Προώθηση ιστοσελίδων

SEO προώθηση σαιτ

Η προώθηση ιστοσελίδων η αλλιώς search engine optimization είναι ίσως το 60% στην δουλειά που χρειάζεται να γίνει σε μια ιστοσελίδα για να μπορεί αυτή να έχει επιτυχία στο Ίντερνετ. Σκοπός είναι να εμφανιστεί το σαιτ στην πρώτη σελίδα του google.gr για όσο περισσότερες λέξεις κλειδιά που είναι σχετικές με το περιεχόμενο του σαιτ.

ο κύκλος στην προώθηση ιστοσελίδωνΈτσι αυξάνονται οι πιθανότητες το σαιτ να βλέπετε από περισσότερους επισκέπτες οι οποίοι θα το επισκέπτονται για να διαβάσουν για πράγματα που τους ενδιαφέρουν. Αν ένα ιστολόγιο δεν εμφανίζεται στα πρώτα 10 αποτελέσματα για κάποια λέξη ή φράση κλειδί οι πιθανότητες να έρθουν επισκέπτες από την μηχανή αναζήτησης είναι ελάχιστες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το σαιτ να έχει μόνο έξοδα και μηδέν έσοδα, γεγονός που αργά ή γρήγορα θα σας αποθαρρύνει από την ενασχόληση μαζί του. Εδώ έρχεται να βοηθήσει την κατάσταση η προώθηση ιστοσελίδων έτσι ώστε να αλλάξει η κατάσταση και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις το σαιτ να εμφανιστεί στην πρώτη σελίδα. Αυτό είναι επιτυχία. Και όταν λέω επιτυχία στην κατασκευή ιστοσελίδων εννοώ δυο πράγματα.

1. Επισκεψημότητα

2. Έσοδα

Αν και τα δυο αυτά είναι συνδεδεμένα στενά μαζί τους και συνήθως όπου υπάρχουν μαζί ο ιδιοκτήτης του σαιτ χαμογελά ευχαριστημένα. Ας δούμε όμως πρώτα πως μπορούμε να φέρουμε περισσότερους επισκέπτες στο σαιτ μας και μετά θα σκεφτούμε για τα έσοδα.

Προσελκύοντας επισκέπτες

Ο ειδικός SEO είναι ο κράχτης που δουλειά του είναι να προσελκύει κόσμο σε κάποιο σαιτ. Αυτό το πετυχαίνει με πολλούς τρόπους.

– Σχόλια σε άλλα ιστολόγια

– Συμμετοχή σε φόρουμ

– Συμμετοχή σε κοινωνικά δίκτυα όπως facebook, twitter, google plus, pinterest, linkedin, instagram κτλ.

– Δημιουργία συνδέσμων σε καταλόγους

Αν και κύρια δουλειά του search engine optimizer είναι το link building μπορεί να κάνει και μέρος της δουλειάς ενός SEM (search engine marketeer) ο οποίος εκτός από την αναζήτηση συνδέσμων δημιουργεί και περιεχόμενο αλλά και προβάλει το σαιτ με εργαλεία μάρκετιγκ.

Χρειάζονται 3 άτομα για να φτιαχτεί σωστά ένα σαιτ

– web designer (σχεδιαστής-γραφίστας) που θα φτιάξει την εξωτερική εμφάνιση του σαιτ, πρώτα συνήθως σε PSD και μετά θα το μετατρέψει σε html.

– SEO expert που θα ασχολείται σε καθημερινή βάση με την σωστή προώθηση του στην google.gr μέχρι να εμφανιστεί στην πρώτη σελίδα και μετά θα το κρατά εκεί.

– SEO copywriter που θα γράφει ποιοτικά κείμενα που θα προσελκύουν τους αναγνώστες.

Ακριβώς ο συνδυασμός ποιοτικού περιεχομένου μαζί με «καλά» links από σχετικά σαιτ είναι το κλειδί της επιτυχίας στην τοποθέτηση στης 3 πρώτες θέσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Εμείς στο http://www.problogger.gr έχουμε και την εμπειρία, αλλά και της γνώσεις να υποστηρίξουμε το προσωπικό σας ιστολόγιο ή σαιτ στο Top 5 του google.gr έτσι ώστε εσείς να έχετε κέρδη, είτε πουλάτε υπηρεσίες, είτε προϊόντα, είτε επιδιώκεται κέρδη από διαφημίσεις. Δείτε και το blog7.org στα Βουλγαρικά.

Advertisements

1 thought on “Προώθηση ιστοσελίδων

  1. Το να αποφασίσεις να ασχοληθείς επαγγελματικά με SEO προώθηση ιστοσελίδων χωρίς να έχεις της κατάλληλες γνώσεις, εργαλεία και εμπειρία είναι σαν να προσπαθείς να κολυμπήσεις στην θάλασσα όταν έχει τρικυμία.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.