Βελτιστοποίηση ιστοσελίδων

seoΊσως έχετε αναρωτηθεί τι σημαίνει ο όρος βελτιστοποίηση ιστοσελίδων σε περίπτωση που έχετε ένα σαιτ η blog και θέλετε να το βρίσκεται όταν κάνετε αναζήτηση με κάποιες λέξεις η φράσεις κλειδιά. Για παράδειγμα γράφετε την φράση «SEO στην Ελλάδα» και η μηχανή αναζήτησης σας εμφανίζει 15.400.000 αποτελέσματα. Ο αριθμός αυτός δείχνει ότι η συγκεκριμένη φράση έχει ζήτηση οπότε αν καταφέρεται να εμφανίσετε το σαιτ σας για αυτήν την φράση κλειδί στην πρώτη σελίδα της google αυξάνεται της πιθανότητες να σας επισκεφτούν περισσότεροι επισκέπτες. Έτσι το σαιτ σας θα έχει μεγαλύτερο traffic και εσείς την δυνατότητα να το μετατρέψετε σε χρήμα. Δείτε εδώ πως γίνεται αυτό.

Ας επιστρέψουμε όμως στον όρο βελτιστοποίηση ιστοσελίδας και να δούμε τι σημαίνει. Λέγοντας προώθηση ιστοσελίδων εννοούμε εκείνη την διαδικασία με την οποία μετατρέπουμε μια ιστοσελίδα σε φιλική προς τις μηχανές αναζήτησης. Γιατί το κάνουμε αυτό; Για τον απλούστατο λόγο να την εμφανίσουμε στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων στην google έτσι ώστε περισσότεροι άνθρωποι να την επισκεφτούν. Στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι εαν ένα σαιτ δεν εμφανίζεται στα πρώτα είκοσι αποτελέσματα για συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά είναι σαν να μην υπάρχει. Κανείς δεν πρόκειται να το επισκεφτεί και εσείς μετά από ένα χρονικό διάστημα θα χάσετε τον ενθουσιασμό σας για να ασχολείστε μαζί του. Έτσι το σαιτ θα μετατραπεί σε σαιτ-φάντασμα.

Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων είναι σαν τον μαραθώνιο αγώνα. Απαιτεί συνεχή εργασία και δεν σταματά ποτέ. Οι ειδικοί SEO που ασχολούνται με το αντικείμενο χρησιμοποιούν διάφορες τεχνικές άλλοτε νόμιμες και άλλοτε στην κόψη του ξυραφιού σε μια προσπάθεια να υπερσκελήσουν τον ανταγωνισμό. Μερικές φορές στην προσπάθεια να πετύχουμε πολύ γρήγορα αποτελέσματα σε σύντομο χρόνο πετυχαίνουμε ακριβώς το αντίθετο και επισύρουν ποινές από την μηχανή αναζήτησης που μπορεί να είναι προσωρινές ή μόνιμες. Στην δεύτερη περίπτωση το σαιτ έχει καεί και όλες οι προσπάθειες μας έχουν πάει στον βρόντο.

Οι προώθηση ιστοσελίδων γίνεται συνήθως τόσο εξωτερικά με link building, σχόλια σε forum, συγγραφή άρθρων σε διάφορα blog, έντονη συμμετοχή σε κοινωνικά δίκτυα, χρήση video κτλ, όσο και εσωτερικά τροποποιώντας κατάλληλα τον κωδικό του σαιτ (on page SEO).

Τι ψέμματα λένε οι εταιρείες SEO προώθησης ιστοσελίδων στους πελάτες τους;

Αν κάνετε τέτοιες ενέργειες βελτιστοποίησης για της μηχανές αναζήτησης, θα μπορέσετε να αυξήσετε την επισκεψιμότητα του σαιτ σας και αντίστοιχα και τα έσοδα της. Αν διαφημίζεται adsense ή άλλα παρόμοια δίκτυα ή πουλάτε απευθείας διαφημιστικό χώρο σε πελάτες σας. Επίσης θα κάνετε και περισσότερες πωλήσεις αν παρέχετε προϊόντα η υπηρεσίες από το σαιτ σας. Κάντε μια έρευνα αγοράς στην Ελλάδα να δείτε ποιες εταιρείες προώθησης και βελτιστοποίησης εμφανίζονται στης πρώτες θέσεις και ζητήστε προσφορές. Μην σταθείτε όμως στην φθηνότερη γιατί η ποιότητα και το κόστος πάνε μαζί χέρι χέρι και ότι πληρώσεις θα πάρεις.

Διάβασε το τεστ με τα μπλουζάκια αν είσαι εργοδότης, και το Google για καχύποπτους τύπους.

Εδώ και εδώ μπορείς να δεις τι σκέφτεται η google επι του θέματος.

Advertisements